Greek Language English Language

Ομάδα

Διευθυντής

Επιμελητές

Επιστ. Συνεργάτες - Σύμβουλοι

Εκπαιδευτικοί Συνεργάτες & Σεμινάρια

Αναισθησιολογική Ομάδα

 • Δημήτριος Παπαδόπουλος (Αναισθησιολόγος)
 • Ουρανία Αργυροπούλου (Αναισθησιολόγος)

Υποστήριξη Ιατρικης Ομάδας

 • Μαρία Κασάπογλου (Γραμματείακή Υποστήριξη)
 • Δημητριος Γ. Παπαδημητροπουλος (Νομικος Συμβουλος)
 • Πάρις Θεοφανίδης (Τεχνολογική Υποστήριξη)

Πρότυπος Επανορθωτική Ορθοπαιδική Ομάδα

Η Πρότυπος ομάδα Επανορθωτικής Ορθοπαιδικης αποτελείται από εξειδικευμένους Ορθοπαιδικούς που ασχολούνται με όλο το φάσμα της επανορθωτικής ορθοπαιδικής χειρουργικής και πιο ειδικά με τη Μικροχειρουργική χειρός-άνω άκρου αλλά και με περιστατικά παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης. Παράλληλα αντιμετωπίζει με επιτυχία βαριά περιστατικά χειρουργικής διαβητικού, σηπτικού και τραυματισμένου ποδός καθώς και αρθροσκοπική χειρουργική άκρων.

Η ιατρική ομάδα της Κλινικής απαρτίζεται από γιατρούς έμπειρους και πολλαπλά εξειδικευμένους με Επιστημονικό Διευθυντή τον κ. Ιωάννη Ιγνατιάδη.

Συνεργαζόμαστε κυρίως με το ΟΜΙΛΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ –ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΙΚΟΥ μία υπερσύγχρονη Νοσηλευτική Μονάδα,που μας προσφέρει Κλινική με 200 κλίνες, νέα πτέρυγα εξωτερικών ιατρείων, μονάδα εντατικής θεραπείας με 10 κλίνες και σύγχρονο χειρουργείο με 6 αίθουσες.

Ακριβώς έναντι της Κλινικής ευρίσκονται σε ένα καινούργιο ισόγειο χώρο και τα ιατρεία της ομάδας μας (οδός Άντερσεν 4) καθώς και η γραμματέας μας Κα Μαρία Κασάπογλου. Η Κλινική εφαρμόζει εκτός από τις κλασικές τεχνικές αντιμετώπισης των ορθοπαιδικών παθήσεων (πχ οστεοσυνθέσεις, ηλώσεις) και τις πιο σύγχρονες και εξειδικευμένες χειρουργικές τεχνικές και μεθόδους θεραπείας όπως την ενδοσκοπική χειρουργική στή διάνοιξη καρπιαίου σωλήνα και την «Μικροχειρουργική».

Video Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα
Video Καρπιαίος Σωλήνας & Ροχαλητό

«Μικροχειρουργική» είναι η εγχειρητική τεχνική η οποία, μέσω της χρήσης ειδικού χειρουργικού μικροσκοπίου, μικροεργαλείων και μικροραμάτων, επιτρέπει με εξαιρετική ακρίβεια την επιτυχή επέμβαση σε ιστούς μικρού μεγέθους.

Με τη «Μικροχειρουργική» επιτυγχάνουμε τη σύνθετη επανόρθωση (complex reconstruction) τών άκρων σε σοβαρές παθήσεις και τραυµατισµούς άνω και κάτω άκρου.

ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ:ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Αποτελεσματική εκεί όπου η συμβατικές χειρουργικές τεχνικές σταματούν. Αισθητικά ποιοτικότερο αποτέλεσμα Πλήρης λειτουργική αποκατάσταση, γρήγορη επάνοδος στην εργασία Καλύτερες μετεγχειρητικές συνθήκες για τον ασθενή- Ταχύτερη επούλωση – Βραχύτερη νοσηλεία –συνήθως απαιτείται περιοχική αναισθησία ή ενίοτε και τοπική.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ-ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΩΝ ΝΕΥΡΩΝ.

1. Ενδοσκοπική διάνοιξη καρπιαίου σωλήνα: χειρουργική μέθοδος με χρήση ενδοσκοπικού εργαλείου με αυτόματο μικρο-μαχαιρίδιο. Η διάνοιξη γίνεται από μία μόνο οπή χιλιοστού και υπό άμεσο τηλεοπτικό έλεγχο με μικροκάμερα που βρίσκεται στο εργαλείο. Η τομή είναι ανύπαρκτη (μερικά χιλιοστά)(εικ.1) και η ανάρρωση ταχύτατη (3-4 ημέρες).
ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ

2. Τοπική διήθηση (ένεση) με κολαγενάση από ενδοτοξίνη αιμολυτικού κλωστριδίου για αντιμετώπιση του συνδρόμου ρίκνωσης της παλαμιαίας απονεύρωσης(Dupuytren), όταν αυτό όμως δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο. Eνώ γιατροί της κλινικής διαθέτουν την πιστοποίηση και εκπαιδευση από την παραγωγό εταιρεία για τη χρήση του φαρμάκου, το φάρμακο τελικά δεν έχει λάβει αδειοδότηση από τον ΕΟΦ και δεν κυκλοφορει στην Ελλάδα.

3. Στις επίμονες επικονδυλίτιδες-τενοντίτιδες εφαρμόζεται η θεραπεία με αυτόλογους παράγοντες από περίβλημα αιμοπεταλιακών νεαρών κυττάρων (αιμοπεταλίων) (thromboblast cells) που λαμβάνονται και ξεχωρίζονται από το αίμα του ιδίου του ασθενούς με μία απλή διαδικασία (φυγοκέντρηση). Στη συνέχεια με μία ένεση τοπική εφαρμόζονται στο σημείο του μεγίστου πόνου. Πλήν της επικονδυλίτιδος, εφαρμόζεται και σετενοντίτιδες Αχιλλείου, Υπερακανθίου, Μικρορήξεις και φλεγμονές Μυοτενοντίων πετάλων καθώς και σε υμενίτιδες,θυλακίτιδες και αρχόμενες αρθρίτιδες στά πρώιμα στάδια για καθυστέρηση του φαινομένου της εκφύλισης των χόνδρων, πχ αρθρίτις πολυγωνομετακαρπίου αρθρώσεως, γονάτων, ώμου.

4. Μικροχειρουργική τεχνική (με μικροεργαλεία και μικροσκόπιο) στις επεμβάσεις επανόρθωσης περιφερικών νεύρων και τις μεταφορές αγγειούμενων ιστών γιά κάλυψη τραυματικών ή άλλων ελλειμμάτων δέρματος ή μαλακών μορίων.

5. Στίς αρχόμενες αρθρίτιδες συγχορηγείται με τους παράγοντες και σκεύασμα υαλουρονικού οξέος μεγάλης περιεκτικότητας

6. Σε περιστατικά με δισκοκήλες σπονδυλικής Στήλης γίνονται στοχευμένες και υπό ακτινολογικό έλεγχο διηθήσεις με αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ουσίες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μικροδισκεκτομών με ειδική τεχνική(minimal invasive) από expert χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης (Κος Μοράκης Ανδρέας)

7. Η νόσος των μουσικών

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΔΑΚΤΥΛΩΝ

ΟΙ ΑΥΞΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ

ΟΙ ΑΓΓΕΙΟΥΜΕΝΟΙ ΚΡΗΜΝΟΙ-ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η ιατρική ομάδα της Κλινικής απαρτίζεται από γιατρούς έμπειρους και πολλαπλά εξειδικευμένους με Διευθυντή τον κ. Ιωαννη Ιγνατιαδη.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Προτεραιότητα της Κλινικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής & Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής Χειρός-Άνω Άκρου είναι η προαγωγή της ιατρικής επιστήμης μέσα από ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδικασίες. Για το λόγο αυτό, έχει συνάψει εκπαιδευτικές και ερευνητικές και κλινικές συνεργασίες με κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα και Ιατρικές ομάδες παγκοσμίως (συμμετέχει σε διεθνή ομάδα χειρουργικής χεριού τετραπληγικών ασθενών), λαμβάνει μέρος σε αρκετά πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα και διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις-συνέδρια με ομιλητές κορυφαίους επιστήμονες του χώρου. Επιστημονικοί Σύμβουλοι της Κλινικής είναι διεθνώς καταξιωμένοι Ιατροί , όπως ο Σουηδός καθηγητής κος Jan Friden στήν πααπληγική χειρουργική άνω άκρου, οι καθηγητές κος Alexandru Georgescu και Μihai Ionac στη χειρουργική κρημνών και νευροπαθητικού ποδιού αντιστοίχως . Η κλινική διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες κλινικές και διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Τα χειρουργεία της ομάδας γίνονται κατέξοχήν στούς υπερσύγχρονους χώρους του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ, ATHENS MEDICAL GROUP, PSYHICO CLINIC, Andersen 1, Neo Psyhico, 15451, ATHENS μετά από πλήρη εργαστηριακό έλεγχο και νοσηλεύονται στίς μονάδες κλινών του ιδρύματος που υποστηρίζονται από όλες τις ιατρικές ειδικότητες και expert φυσικοθεραπείας.

ΚΛΙΝΙΚΗ

Η ομάδα μας δραστηριοποιείται στήν οδό ΑΝΤΕΡΣΕΝ 4, N. ΨΥΧΙΚΟ, 11522, ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Εκδηλώσεις Κλινικής

6o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΓΓΕΙΟΥΜΕΝΩΝ ΚΡΗΜΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΙΣΤΟ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ KENTΡO ΕΛΠΕΝ
ΠΙΚΕΡΜΙ ΑΤΤΙΚΗΣ , 9-11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
KAT 2012 (attachment)

Ομάδα

Διευθυντής

Επιμελητές

Επικοινωνία

Διεύθυνση

 • Αντερσεν 4 νέο ψυχικό
  έναντι Ιατρικού Αθηνών κλινική Ψυχικού
 • Νέο Ψυχικό
 • Αθήνα
 • Ελλάδα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

 • Σταθερό: (+30) 210-6974280
 • Κινητό: (+30) 697-3084148
 • Γραμματεία κου Ιωάννη Ιγνατιάδη